Gezi öncesinde sınıfta dağıtılan buğday başaklarını inceleyen öğrenciler, başaklardan buğdayları çıkararak süreci deneyimledi. Ardından un değirmenine giden öğrenciler, buğdayın öğütülerek nasıl una dönüştüğünü yerinde gözlemledi.

Buğdayın ekmeğe uzanan yolculuğunu değirmen çalışanlarından dinleyen öğrenciler, öğrenmenin ve keşfetmenin keyfini yaşadı.

Okul Müdürü Hakan Yorgancı, “Öğrencilerimiz, ekmeğin hangi emeklerle soframıza geldiğini yaparak, yaşayarak öğrendi. Bu tür geziler, çocukların dünyayı tanımaları ve olayları kavramaları açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

Sınıf Öğretmeni Hasan Taştekin ise “Çocuklarımız değirmeni gezerek buğdayın una nasıl dönüştüğünü yerinde gözlemledi. Bizleri misafir eden değirmen çalışanlarına teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Atatürk İlkokulu Öğrencileri Ekmeğin Hikayesini Araştırdı 6Atatürk İlkokulu Öğrencileri Ekmeğin Hikayesini Araştırdı 4Atatürk İlkokulu Öğrencileri Ekmeğin Hikayesini Araştırdı 1Bu tür etkinliklerin çocukların merak duygusunu geliştirdiği ve öğrenmeyi daha kalıcı hale getirdiği vurgulandı.

Editör: Savaş Kalabalık