Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kumluca’ya kazandıracağı stadyum projesinin ihalesi yapıldı. Başta güreş ve deve güreşi olmak üzere festival ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı stadyum 2 bin 890 seyirci kapasitesiyle sporseverlerin hizmetine sunulacak.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu güreş, deve güreşi, festival ve etkinliklerde kullanılmak üzere ‘Kumluca’ya Stadyum Projesi Hazırlama Protokolü’ imzalamıştı. Protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi, Kumluca İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan alana tribün, idari alanlar, tuvalet, depo ve otoparktan oluşan bir kompleks yapı inşa edecek. 2 bin 890 seyirci kapasitesine sahip olacak stadyumun ihalesi yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kumluca Belediyesi arasında yapılan ortak hizmet projesi ve iş birliği protokolü doğrultusunda hazırlanan tribün projesi yaklaşık 13 bin 200 metrekare alanın 6 bin 650 metrekarelik kısmına inşa edilecek. Seyirci oturum alanı yaklaşık Projede, idari alan, tuvalet, engelli tuvaleti, duş, soyunma odaları, depo alanları, enerji odası ve su deposu yer alacak. 2 bin metrekare yeşil alana da sahip olan projede, 97 araç kapasiteli otopark yer alacak.