Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde besicilik yapan çiftçiler, hayvanlar için besin değeri daha yüksek olan silajlık ektikleri mısırda hasada başladı. Kendilerine ait alanlarda ekim yapan çiftçiler yaptıkları hasatla kışlık yem ihtiyaçlarını da karşılamış oluyor. Silajlık mısır hasadı yapan besici Ahmet Ur, "Ben kendime ait 13 dekarlık alanda önce arpa, daha sonra mısır ekerek yılda iki ürününü silaj yapıyorum. Silaj yem hem süt verimini arttırmaktadır hem maliyeti azaltmaktadır. Verimi arttırdığı için masraflarımızı da azaltıyor. Tarladan makine ile ezilerek toplanan mısır daha sonra çukur bir alanda üzerinden sıkıştırılarak üzerine naylon ile örterek 120 gün kapatıyorum. Üç ay sonra turşu yemimiz hazır oluyor" dedi.
Sarıgöl’de silajlık yem yapımı
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde besicilik yapan çiftçiler tarafından silajlık olarak ekilen mısırda hasat başladı.
Kaynak: iha
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler

Midi B Takımı Play-Off’ta!

MEDİKUM Hastanesi’nden Kalp Sağlığına Büyük Katkı

BÜLENT KARAKUŞ: “TİCARET MİSKET OYUNU DEĞİLDİR, AKILLA VE STRATEJİYLE YAPILIR”
ESNAFA MÜJDE: KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ, LİMİTLER ARTTI!

Kumluca’da Deveciler İftar Programında Buluştu

Adrasan’a 100 Milyon TL’lik Arıtma Tesisi Yatırımı