Geçtiğimiz Çarşamba günü yani 2.10.2019 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in Kumluca’yı ziyaret edeceğini, saat 9 da sahil tesislerinde Muhtarlarla Kahvaltı yapacağını, saat 10.30 da M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde Vatandaş ile buluşacağını duydum. Bunun üzerine bu İlçede yaşayan bir vatandaş olarak bende belirtilen saatte salona gittim. Toplantı vatandaşla buluşmadan ziyade Muhtarlar ile buluşma ve Kumluca’nın sorunlarını onlardan dinleme toplantısı imiş. Bu konuya fazla girip zamanı boşuna harcamayacağım. Yazımın uzun olduğunu söylüyor okurlarımız. Onların bu isteğini de göz önünde bulundurmam lazım.
Saat 11 gibi başlayan bu toplantı Kumluca ve mahalleleri için çok verimli geçti. Bilhassa Muhtarlarımız karşılarında sevecen ve halkın insanı bir Büyükşehir Belediye Başkanı bulunca Kumluca’nın bütün sorunlarını dile getirdiler. Sivil Toplum Kuruluşları ve halkta isteklerini rahatlıkla dile getirdi. Bilhassa içme suyu hattı köylerinden geçen Karacaağaç mahallesinden Ayşe bacının su isteği ile ilgili talebi konusundaki Muhittin Başkan ile diyaloğu her ikisi yönünden de takdire şayandı.
Halktan talep alırken Muhittin Başkan bana da söz verdi. Bende kendimi tanıttıktan sonra burada hep altyapı, imar, yol, su elektrik gibi konular konuşuldu. Çocuklarının rızkını Devletine Okul yaptırmak için harcayan bir Belediye Başkanının toplantısında Eğitim hiç konuşulmadı. Dedim. Muhittin Başkan kendine has sevecenliği ile işte sıra ona geldi dedi.
Bende İlçemizin Okul yönünden pek birer ihtiyacı olmadığını, yalnızca merkezde küçük bir İlkokul ile Ortaokul ihtiyacı olduğunu söyledim. Ama 70 bin civarında insan yaşayan Kumluca da halkın eğitimi için bir imkan yok. Dedim. Hatta Büyükşehir Belediyesine ait bir ASMEK kurs merkezi vardı oranında kapatıldığını söylüyorlar. Dedim.
Muhittin Başkan;
- “Turgut Abi böyle oradan buradan dolma laflarla bu işlere inanmayın. Ben ASMEK’i kapatmadım kapatmayacağımda, daha da daha iyi çalışır hale getireceğim.” Dedi.
Bende Sizden bunu duymak istiyordum teşekkür ederim dedim. Arkasından birde İlçemizi
Halk Eğitim Merkezi var , Belediye İşhanının 4 ncü katında oturuyor. Yayladan yeni geldim henüz başkanım ve Halk Eğitim Müdürüme sormadım. Belediye Başkanım orayı boşaltın demiş herhalde dedim.
Belediye Başkanım söz aldı ve seçim meydanında konuşur bir şekilde “Orası daha önce Belediyemiz tarafından öğrenci yurdu olarak yapılmış, Kredi yurtlar kurumu Kumluca’ya yurt açınca burası boşalmış ve halk Eğitime verilmiş. Beyefendi oraya saray gibi bir makam odası yaptırmış, Üniversiteye gelen kız çocuklarımız açıkta kalmış, ben oraya 300 kişilik yurt yapacağım” gibi nutuk şeklinde bir konuşma yaptı.
Bende bu bilgilerin kendisine yanlış verildiğini, O yurdu Belediyenin değil KUMEV Kumluca Eğitim vakfının yaptığını, Şahsımın da orada bir amele gibi çalıştığımı ve yurdun 8 yıl idareciğini yaptığımı biraz sert bir dille söyledim.
Daha sonra düşündüm. Belediye Başkanı ve Benim bu hareketimiz Kumluca’ya hiç yakışmadı. Böyle güzel bir toplantıda öyle bir tartışmanın olmaması lazımdı. Belediye Başkanı genç bir arkadaş, Benim oğlum yaşında. Ben orada o yaşta daha olgun olmalıydım dedim.
Onun içinde Başta Muhittin Böcek Başkanım olmak üzere Antalya Büyükşehirden gelen diğer misafirlerimizden özür diliyorum. Böyle bir tartışmaya taraf olduğum için.
Yine düşündüm. Mustafa Köleoğlu Başkanım bu bilgileri nereden aldı, bu yanlış bilgileri ona kim verdi. Mutlaka bu bilgileri bir veya birkaç kişiden aldı. İşte onun için yazımın başlığını böyle attım.
Şimdide yanlış olan bilgileri yazıyorum.
1- Halk Eğitim Merkezinin olduğu bölümün doğu tarafı 1997 yılında apar topar hazırlanarak Halk Eğitime verildi. Çünkü Halk Eğitimin bulunduğu binaya Yüksek okul açılacaktı. Buranın Yurt Olması için çok büyük bir tadilat yapılması gerekir.
2- KUMEV öğrenci yurdu oraya 2001 yılında açıldı.
3- KUMEV Öğrenci yurdu önce 60 kişilik sonrada Şimdiki Halk Eğitim Merkezinin batı kısmı da dahil edilerek 84 kişilik oldu. Tabii burada çok sıkışık bir şekilde çifter katlı ranzalar kullanıldı. Yani 15 m2’lik odalarda 3 ranzada 6 kişi kalıyordu. Her bölümde de 12 kişi vardı.
4- Şimdi çiftli ranza devri bittiğine göre buraya ancak 42 yatak sığar. Birde bekçi bölümü var oraya da 8 yatak atsan 50 kişilik bir yurt olur.
5- Kredi Yurtlar Kurumunun Erkek Yurdu 4 katlı müstakil binada 150 kişi, Kız yurduda 5'er katlı 3 binada 150 kişi kalmaktadır.
6- 2017 yılında çıkan özel yurtlar yönetmeliğine göre;
a- Yurt olması için binanın müstakil bina veya binalar olması, kapısından 100 metre mesafeye kadar içkili yer bulunmaması gerekir.
b- Bu binadaki yerler ancak öğrenci barınma evleri olabilir. Ama 300 kişilik değil 50 kişilik. Onun içinde Bina maliklerinin izni olması lazım, Binadaki 2 adet kafe kapanması ve 100 metre kuş uçumu mesafede akaryakıt istasyonu olmaması lazım. Buranın yakınında böyle bir istasyon var.
7- İlçemizde yaptığım araştırmaya göre şu anda yapılmakta olan apart öğrenci evleri olduğu gibi yapmaya niyetlenen insanlarda varmış.
8- Belediye Başkanımız Halk Eğitim Merkezini hiç ziyaret etmediğine göre Müdürün Odası hakkında bilgi veren kişide yanlış vermiş. Çünkü Okul aile birliği başkanı olarak o odanın yapılışında emeğim var.
İŞTE BUNLARDAN ÖTÜRÜ YAZIMIN BAŞLIĞINI BÖYLE KOYDUM.
BAŞKANIMI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYİN BEYLER…
KİŞİLERİN ÇEKİŞMESİNDEN HALK ZARAR GÖRÜR.
BELEDİYE BAŞKANIM VE MÜDÜRÜM GELİN OTURUN VE ANLAŞIN SİZE BU YAKIŞIR
HER ŞEY KUMLUCA İÇİN. KUMLUCA BİR BÜYÜK AİLEDİR.
TURGUT EKEN